Sorry, this entry is only available in Dutch
7 van de 8 Grandslamwinnaars!
Vanaf donderdag 28 november tot en met zondag 1 december staan de tenniskampioenen van weleer in Apeldoorn in de arena. Met legendes als Mats Wilander, Patrick Rafter, Richard Krajicek Goran Ivanisevic, Pat Cash en de organisatoren Jacco Eltingh en Paul Haarhuis zelf zijn maar liefst zeven van de acht deelnemers grandslamwinnaars! In dit ijzersterke deelnemersveld heeft alleen Mansour Bahrami een dergelijke titel niet op zak. Wat deze tovenaar echter met een tennisbal kan gaat zelfs menig grandslamwinnaar boven de pet. Alle reden dus om in Apeldoorn deze tennisiconen aan het werk te zien; www.tennisphotoworld.com is erbij om verslag te doen.
Acrobatiek met een tennisbal: ‘Ben jij de nieuwe Mansour Bahrami?’
Ook voor het jeugdige tennispubliek is het toernooi zonder meer interessant. Naast het competitieve deel van het enkelspel-toernooi, biedt ook het dubbeltoernooi heel veel spektakel en entertainment. Wie bijvoorbeeld ooit Mansour Bahrami zijn kunsten heeft zien vertonen, weet dat acrobatiek met een tennisbal mogelijk is. De jeugd wordt uitgedaagd hem te evenaren of zelfs, maar dat zal moeilijk worden, te overtreffen. Onder de slogan ‘Ben ij de nieuwe Mansour Bahrami?’ kunnen jongeren tot en met 17 jaar een eigen tennistruc filmen en uploaden op facebook.com/afastc. Degenen die de beste trucs uploaden, worden uitgenodigd om deze op 30 november tijdens de AFAS Tennis Classics aan Mansour Bahrami zelf te laten zien op het Centre Court.
De Tennis Classics worden dit keer later in het jaar gehouden dan in voorgaande jaren. Hierdoor is Jacco Eltingh erin geslaagd om ook Australische tennishelden naar Nederland te halen. ‘Voor één kort toernooi komen die jongens niet naar Nederland, maar door de AFAZ Tennis Classics later te organiseren kunnen ze het combineren met meer toernooien in Europa.‘ Dan is het wel interessant voor ze en is het voor ons ook nog op te brengen’ legt Eltingh uit.
Door het verplaatsen van het toernooi naar eind november lijkt de kans dat de Amerikaanse legendes naar Nederland komen kleiner geworden. Die zijn rond diezelfde tijd in Amerika in actief. ‘Dat klopt, maar mannen als Agassi en Sampras zijn voor ons toch niet te betalen. Of laat ik het zo zeggen, als we die halen is het budget op en dan leunt het slagen van je toernooi helemaal op die ene speler. Wat doe je als die zich vervolgens zou afmelden? Je maakt je als toernooi dan wel heel kwetsbaar.’ Eltingh noemt geen exacte bedragen, maar geeft wel aan dat het om bedragen met 6 nullen gaat. Geen misverstand, hij zou ze er natuurlijk dolgraag bij hebben, maar nuchter bekeken is dat geen reële optie.
Een geweldige tennisser en aardige vent
Om Patrick Rafter te benaderen reisde Jacco overigens heel wat kilometers af. Niet alleen de reis náár Australië, waar hij begin dit jaar samen met Paul Haarhuis ook naar toe ging in verband met hun deelname in Melbourne aan het veteranentoernooi van de Australian Open, maar ook nog eens binnen Australië zelf. De tocht naar de omgeving van Brisbane, waar Rafter woont, was evenwel tevergeefs. Patrick bleek niet thuis maar in Melbourne (zo’n 1700 km zuidelijker) te vertoeven. Eltingh zit er niet mee: ‘We hebben Patrick Rafter later gesproken en hem vast kunnen leggen. Daar gaat het om. Bovendien, het is niet alleen een geweldig goede tennisser, maar ook een heel aardige vent. En ik denk dat de dames onder de tennisfans ook geen enkel bezwaar hebben tegen de komst van Rafter.’ voegt hij er met een grote glimlach aan toe.
Meer info vindt u op http://afastennisclassics.nl/ en https://www.facebook.com/AFASTC